Neonatologická klinika dostala pět nových polohovacích postýlek pro novorozence
Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Pět nových polohovacích postýlek pro novorozence získala Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Postýlky byly pořízeny díky projektu „Pomáhejme“, který byl ve prospěch kliniky uspořádán v hotelu Ostrov u Tisé. Celý projekt podpořily společnosti SMWorks s.r.o. a UNAR s.r.o.

Ředitel hotelu Ostrov Ondřej Kulič uvedl, že cílem projektu „Pomáhejme“ bylo podpořit skvělou práci perinatologického centra Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. „Projekt pod názvem ´Pomáhejme´ letos proběhl 7. dubna, tedy na Světový den zdraví. V tento den jsme vybrané peníze z ubytování vynásobili dvěma a věnovali neonatologické klinice. O akci byl velký zájem a i díky příspěvkům od kolegů se nám podařilo vybrat peníze na pět dětských postýlek,“ vysvětlil Ondřej Kulič, který by v projektu rád pokračoval i v dalších letech. „Jsme rádi, že můžeme dlouhodobě pomáhat tam, kde je potřeba,“ doplnil David Porš ze společnosti SMWorks s.r.o., který do ústecké nemocnice dorazil společně s Ondřejem Kuličem a Lubomírem Unarem z UNAR s.r.o.

Nové postýlky už jsou na svých místech a dobře slouží maminkám i personálu nemocnice. „Rádi bychom poděkovali za dlouhodobou podporu řediteli hotelu Ostrov Ondřeji Kuličovi a všem, kteří se na projektu podíleli a podílejí. Kromě hezkého designu nové postýlky svou polohovatelností zlepší komfort jak dětem a maminkám, tak i personálu neonatologické kliniky Masarykovy nemocnice,“ uvedl přednosta kliniky MUDr. Patrik Hitka, Ph.D.

Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., je součástí jednoho ze dvou perinatologických center Krajské zdravotní, a. s., druhé je v mostecké nemocnici. Obě zdravotnická pracoviště spadají mezi dvanáct center v celé České republice. V rámci třístupňové diferencované péče ústecká neonatologická klinika zajišťuje všechny tři úrovně péče o novorozence, od péče o fyziologické novorozence přes intermediární až po nejvyšší intenzivní resuscitační péči. Spádová oblast kliniky přesahuje hranice Ústeckého kraje a sahá až do kraje Libereckého.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru