Motoristé v Ústí jako první v České republice zaplatí parkování pomocí speciální mobilní aplikace
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Mám dostatek drobných na zaplacení parkovného? Kolik vlastně stojí parkovné? Mám u telefonního čísla nastavenou službu umožňující odesílání SMS zprávy na devítková čísla? S takovými otázkami si již nemusí motoristé v Ústí lámat hlavu. Krajská metropole Ústeckého kraje je prvním městem v České republice, kde začala fungovat mobilní aplikace ParkSimply.

Jde o jednoduchou a intuitivní elektronickou službu pro chytré mobilní telefony. Placení probíhá ve třech krocích. Nejprve motorista zvolí formát placení. Poté na mapě zadá tarifní zónu, ve které se právě nachází. A nakonec zvolí, na jak dlouhou dobu chce parkovné zaplatit. Celý proces zabere jen pár sekund.

V Ústí nad Labem mohli řidiči doposud využívat placení parkovného pomocí parkovacích automatů či SMS nebo aplikace SEJF. „Spolupráci s Ústím nad Labem si nemůžeme vynachválit. Vedení města se snaží reflektovat současné trendy v oblasti Smart Cities a využívat moderní technologie k usnadnění života obyvatel. Jsme rádi, že naše nová aplikace ParkSimply startuje svou budoucnost právě v Ústí nad Labem, stejně jako před jedenácti lety bylo Ústí nad Labem prvním městem, kde naše společnost zavedla platbu parkovného prostřednictvím SMS. Rádi se podílíme na dalším zlepšování komfortu života,“ řekl Jan Koloušek, předseda představenstva společnosti provozující aplikaci ParkSimply. (Více omoderní technologii zde).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru