Lidi na ulici šokovala plačící žebračka. Tou byla teprve dvanáctiletá dívenka!
Foto: MěP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V uplynulých dnech v dopoledních hodinách vykonávala hlídka ústeckých strážníků pochůzkovou činnost na Mírovém náměstí, kde byla upozorněna lidmi, že v ulici Hrnčířská údajně žebrá mladá dívka. Strážníci na místě zjistili plačící dívku, která zde na kolemjdoucích lidech žebrala peníze.

Z tohoto důvodu hlídka k dívce přistoupila a vyzvala ji k prokázání totožnosti. Nadiktované nacionále neprocházely lustrací a dívka neustále měnila údaje o datu svého narození a neustále měla snahu před hlídkou z místa utéci. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána autohlídka, která převezla dotyčnou na služebnu Policie ČR ke zjištění její totožnosti.

Zde bylo zjištěno, že se jedná o dvanáctileté děvče, která uváděla, že je na prázdninách u jisté paní Marie, bytem Hrnčířská ulice. Tato informace se potvrdila a dotyčná žena strážníkům uvedla i adresu matky nezletilé dívky. Jelikož se jednalo o osobu mladší 15-ti let, byla dívka převezena služebním vozidlem do místa bydliště, kde byla předána svému zákonnému zástupci.

Matce děvčete strážníci sdělili, že její dcera v ulici Hrnčířská lákala peníze od kolemjdoucích a celá záležitost bude oznámena k dořešení na odbor Sociálních věcí Magistrátu města Ústí nad Labem. Hlídce se nepodařilo prokázat, že dívka byla vyslána rodiči k získání peněz formou žebrání.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru