Demolice konírny u zimního stadionu pokračuje, na jejím místě bude ledová plocha nové generace
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Likvidace tzv. konírny u zimního stadionu výrazně pokročila. Po demolici tu vznikne nová ledová plocha, kterou postaví soukromý investor. Od zahájení demoličních prací proběhlo odpojení inženýrských sítí a kompletní odstrojení vnitřní stavby.

Toto ruční odstrojení muselo proběhnout kvůli azbestovým deskám pod dřevěným obložením, které byly odvezeny na skládku nebezpečného odpadu. Po odstranění azbestu, mohlo dojít k samotné demolici konírny. Ta byla zahájena dne ve čtvrtek 7. března. V současnosti je hlavní konstrukce zdemolovaná a probíhá třídění odpadů a odvozy na skládky. Pak bude následovat demolice betonových podlah a patek, terénní úpravy a výstavba nového oplocení. Cena demolice je 2,94 mil. Kč. Práce mají být hotovy počátkem června 2019.

1203konirna2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Ledová plocha nové generace by mohla sloužit sportovní veřejnosti do dvou let. O její vybudování se postará společnost PADOK Investments, která do výstavby vloží 80 až 100 milionů korun.

1203konirna3

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Stavba vznikne na městském pozemku, který si firma bude dlouhodobě pronajímat od města. Záměr podpořila rada města a většina zastupitelů. Stavba vyroste vedle současného zimního stadionu, který je přetížený nejen sportovními kluby, ale i kulturními akcemi. Ledová plocha poslouží mimo jiné i pro bruslení školních dětí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru