Policisté dopadli dva vandaly, kteří si vybíjeli vztek. Způsobili škody za skoro 200 tisíc
Ilustrační foto: pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústečtí policisté objasnili případy poškození cizího majetku, ke kterým došlo minulé pondělí. Tehdy přijali oznámení, že neznámý pachatel poškodil posuvné dveře na pánských toaletách v obchodním centru, následně měl poškodit nápojový automat na nádraží a přibližně ve stejné době došlo i k rozbití šesti skleněných výloh za ústeckým hlavním nádražím.

"Na základě popisu, který policisté získali od svědků a z kamerových záznamů, ještě týž den zadrželi 23letého muže, který byl z vandalských činů podezřelý. U výslechu se přiznal, že poškodil dveře v prostoru toalet, protože ho tam údajně před koncem otevírací doby zamkli a on se nemohl dostat ven. Doznal i poškození automatu na nádraží, do kterého prý hodil peníze, ale žádný nápoj nedostal, vztek si proto vybil právě na přístroji, do kterého v rozhořčení mlátil. Poškozením dveří způsobil mladý muž škodu asi 19 tisíc korun, oprava automatu bude stát asi dva tisíce. Zadržený muž ale důrazně popíral, že by rozbil i nějaké výlohy," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Po zhlédnutí dalších kamerových záznamů, které policisté získali v následujících dnech, strážci zákona zjistili, že muž nelhal a výlohy rozbil někdo jiný. O tři dny později v rámci bezpečnostní akce na ústeckém nádraží se souhlasem státního zastupitelství zadrželi 24letého muže, který je na základě získaných důkazů podezřelý, že výlohy rozbil právě on. Ve stejný den i čas se pohyboval v okolí místa činu a i on kopal na nádraží do automatu, do kterého hodil peníze, k jeho poškození ale nedošlo. Vztek si pak měl jít vybít právě na výlohách, které podle získaných důkazů rozbil dlažební kostkou, škoda byla vyčíslena na více jak 165 tisíc korun.

"Oba muži už si převzali sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci, na soud, u kterého jim v případě uznání viny hrozí verdikt až ročního vězení, budou čekat na svobodě," dodává mluvčí.

O rozbití skleněných výloh dlažebními kostkami v Zanádraží jsme psali ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru