Skleněné výlohy kójí Zanádraží odnesly útok dlažebními kostkami. Skutek řeší policie
Poškozená výloha. Foto: Ondřej Thor
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Nemilé překvapení čekalo v úterý (19. února) na nájemce obchůdků ústeckého Zanádraží. Vandal se vyřádil na skleněných výlohách.

Jednou z poškozených provozoven byla prodejna s drogistickým zbožím. „Co mám informace, tak výlohy byly poškozeny dlažebními kostkami. Naštěstí neprošly až dovnitř, takže normálně fungujeme. Zavřít nebo omezit provoz budeme muset, až dojde k výměně skleněné výplně a jejímu opětovnému pobrandování,“ uvedla Eva Janíková, majitelka Mýdlárny u Zámku – Teplice, která obchůdek provozuje.

Prostory Zanádraží jsou v majetku města Ústí nad Labem a spravují je ústecké Městské služby. „Celkem bylo poškozeno šest výloh. Škoda je vyčíslena na 150 až 200 tisíc Kč. Majetek města je standardně pojištěný. Poškozením se zabývá republiková policie,“ uvedla Martina Žirovnická, ředitelka Městských služeb Ústí nad Labem.

„Zadrželi jsme muže, který je podezřelý z útoku na hlavním vlakovém nádraží a přilehlých prostorách. V současné době prověřujeme poškození šesti výloh, skleněných dveří nádraží a nápojového automatu v hale. Skutek šetříme pro podezření poškození cizí věci,“ uvedl mluvčí krajské policie Daniel Vítek. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru