Zdravotníci Emergency v ústecké nemocnici zaznamenali nárůst pacientů příchozích s virózami
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Zdravotníci Emergency  v ústecké Masarykově nemocnici, spadající pod Krajskou zdravotní, v uplynulých dnech zaznamenali zvýšený počet nemocných s virózami, kteří vyhledali zdravotnické pracoviště určené hlavně pacientům ve vážném nebo životu ohrožujícím stavu. Nárůst nemocných je zhruba 20 až 30 % procent proti běžnému provozu.

„Přibývá pacientů, kteří s prvními příznaky virózy zamíří přímo na  Emergency, místo aby ulehli doma, byli v klidu, pili čaj, vzali si běžná antipyretika, analgetika a eventuálně při dalších či delších potížích vyhledali pomoc u svého praktického lékaře. Nejenže šíří nákazu a svým chováním podporují nárůst chřipkové epidemie, ale také riskují zhoršení svého zdravotního stavu,“ uvedla primářka Jana Bednářová.

Emergency v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem v nepřetržitém provozu zajišťuje příjem, ošetření a vyšetření příchozích pacientů s akutními potížemi, což viróza není, zraněných a nemocných přepravených do ústecké nemocnice posádkami Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Vzhledem k centrům vysoce specializované péče v ústecké nemocnici, jde o spádové zdravotnické pracoviště pro celý Ústecký kraj a přilehlé části okolních krajů. Zajišťuje pro Policii České republiky vyšetření zadržených osob před umístěním do cely.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru