Ústí nad Labem rozhodlo o bezdoplatkových zónách. Co se změní?
Ilustrační foto: Pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Opatření obecné povahy, kterým se vyhlašuje celé území statutárního města Ústí nad Labem a města Trmice za oblast se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů, bylo vyvěšeno na úřední desce. Platnost nabyde 4. března 2019.

Znamená to, že v dotčené oblasti nebudou nově příchozím, či novým žadatelům přiznány a vypláceny doplatky na bydlení. Nikoliv příspěvky na bydlení, které jsou dávkou státní sociální podpory.

O doplatek na bydlení nepřijdou občané, kteří ho již pobírají ani v takovém případě, že mají nájemní smlouvu na dobu určitou a ta se pravidelně obnovuje. Toto není považováno za nový právní akt.

Bezdoplatková zóna se rovněž nedotkne objektů se zaregistrovanou pobytovou sociální službou, jako jsou např. domovy pro seniory, azylové domy apod. Všechny podané námitky byly správním orgánem zamítnuty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru