Univerzita v Ústí bude nadupaná oborníky na kriminologii
Ilustrační snímek. Zdroj foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Klíše - Desítky odborníků na trestnou činnost se sjedou na ústeckou univerzitu. V pondělí a v úterý (21 a 22. ledna) zde proběhnou VII. Kriminologické dny.

Luxusní výběr expertů, kteří řeší a zkoumají kriminalitu či se pokoušejí o její prevenci, se podařilo svolat hlavním organizátorům konference – Fakultě sociálně ekonomické UJEP (FSE) a České kriminologické společnosti. „Největší přínos Kriminologických dnů spatřuji v zapojení FSE do odborné diskuze týkající se současných a budoucích problémů spojených s bezpečnostní situací v České republice. Chceme tím přispět k alespoň částečnému vyjasnění nejasností a předsudků, které v ČR i v Ústeckém kraji v této oblasti dnes panují,“ říká doc. PhDr. Pavel Kuchař, CSc., z Fakulty sociálně ekonomické UJEP.

Kriminalistické dny, které se konají zároveň jako výroční zasedání České kriminologické společnosti, obsahově zamíří nejen k popisu současného stavu trestné činnosti na území našeho státu, aktuálnímu vězeňskému systému, trestnímu právu a organizacím či institucím, které ho zajišťují. Hovořit se bude také o vyloučených lokalitách, životě dětí vězněných rodičů, recidivitě mládeže, sociální práci s obětmi trestných činů nebo násilí motivovaném sexuální orientací a genderovou identitou. „Prostřednictvím odborníků nahlédneme také do věznic, například na práci s vězněnými uživateli drog či osobami s poruchami osobnosti. Speciální panel pak bude věnovaný policejním složkám, jejich výkonu, důvěře občanů v policii. Představeny také budou výsledky aktuálního průzkumu, co soudí občané o policii,“  uzavírá PhDr. Pavel Kuchař, CSc.

O širokém rozsahu témat, která se spojují s trestnou činností, výmluvně hovoří program konference, jenž seskupil 150 zástupců 12 vysokých škol, Úřadu vlády České republiky, ministerstva vnitra, ministerstva spravedlnosti, Kanceláře veřejného ochránce práv, Institutu pro kriminologii a sociální prevenci, Bezpečnostní informační služby České republiky, vězeňské služby, Mezinárodního vězeňského společenství, Nejvyššího státního zastupitelství České republiky, probační a mediační služby, znalců, soukromých společností a center.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru