Desítky stromů u Městských sadů půjdou k zemi. Nemají tu vhodné podmínky
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V rámci pokračující revitalizace uličních stromořadí bude v lednu 2019 pokáceno jedenáct exemplářů lip u Městských sadů. Akce probíhá v souladu s Koncepcí obnovy a péče o alejové výsadby.

Stromy rostou podél komunikace a chodníku v Sadové ulici. Tyto stromy zde byly v minulosti vysazeny naprosto nevhodně a nemají prostor pro plnohodnotný růst. Stromy rostou ve stínu vitálního a vzrostlého stromořadí lemujícího Městské sady. Jsou vysazené také velmi blízko trolejového vedení a jejich koruny musí být neustále upravovány řezem, aby do tohoto trolejového vedení nezasahovaly. Některé jsou vysazeny tak, že nelze jejich koruny tvarově uzpůsobit, aniž by nedošlo k poškození typického vzhledu dřevin.

Stromy zde nemají ani vhodné podmínky z hlediska rozvoje kořenového systému a příjmu živin a vody, což se projevuje jejich sníženou vitalitou a malými přírůstky (zhoršené stanovištní podmínky a nedostatečně upravené místo výsadby, nepropustná asfaltová plocha chodníku, vysoká zátěž městského prostředí jako zasolení, neustále poškozování stromů parkujícími vozidly atd.)

V ulici se dále nachází dvě souběžné aleje – vzrostlá alej lemující Městské sady a alej na protilehlém chodníku v ul. Sadová, které budou plně kompenzovat funkce stromořadí určené ke kácení. Alej na protilehlé straně v ulici Sadová bude doplněna a v rámci další péče jí bude věnována náležitá pozornost. Současně bude provedena i dosadba 4 exemplářů okrasné třešně Prunus serrulata ‘Kanzan‘ v ul. Růžový palouček jakožto náhradní výsadba za dřeviny pokácené v ulici Sadová a to do 30. 9. 2020.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru