Foto: Město Ústí nad Labem
Lidé

Ústí nad Labem - Radní Jiří Horák, v jehož gesci je sport, ocenil na magistrátu úspěšného lezce na obtížnost Jana Štípka. Pogratuloval mu k prvnímu místu na Mistrovství Evropy mládeže v lezení na obtížnost a zároveň vítězství v Evropském poháru.

Lezec na obtížnost Jan Štípek prožil povedenou sezonu. Na jejím konci se účastnil Mistrovství Evropy mládeže v lezení na obtížnost ve Finsku. Z kvalifikace postoupil do semifinále z prvního místa. V semifinále dosáhl topu (zdolal celou trať) on i další tři závodníci. Díky lepší kvalifikaci postoupil do finále rovněž z prvního místa. Ve finále se jeho největším soupeřem stal Christian Leitner z Rakouska. Vzhledem k tomu, že Štípek dokázal finálovou trať jako jediný zdolat celou, vybojoval celkové první místo.

Setkání Jana Štípka s radním Jiřím Horákem se neslo v příjemné atmosféře, povídali si o lezení na obtížnost, se kterým souvisí také cestování po světě. Mladý sportovec detailně popisoval své poznatky například z USA nebo Číny. Nastínil své plány do budoucna a hovořil také o tom, že při lezení používá o několik čísel menší boty, než jsou jeho civilní. „V menších botech mám lepší cit a při lezení mi to dost pomáhá,“ doplnil zajímavou skutečnost.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru