Auto srazilo za tmy chodce, ústečtí policisté hledají řidiče i svědky nehody
ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústečtí policisté v rámci hlídkové činnosti řeší velice často řidiče, kteří neváhají usednout za volant pod vlivem alkoholu. Jízda řidičů v podroušeném stavu končí mnohdy nešťastně, a to v podobě karambolů s drobnými, ale často i vážnějšími následky.

Neštěmičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 44letému muži z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykových látek. Policisté tohoto řidiče zastavili v pondělí kolem 22 hodin v Povrlech při řízení vozidla VW Golf. "Již při prvotní komunikaci bylo zřejmé, že řidič před jízdou pil alkohol, což také potvrdila pozitivní dechová zkouška s výsledkem 2,04 promile," sdělila ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Za uvedené jednání čtyřiačtyřicetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

V poslední době policisté zaznamenávají četnost těchto případů, kdy řidiči usednou za volant pod vlivem alkoholu a následně při dopravní kontrole nadýchají víc jak 1 promili alkoholu. Výjimkou nejsou ani ženy, které usednou opilé za volant svého vozidla. "V neděli ve večerních hodinách vyjížděli policisté k dopravní nehodě v ulici Bělehradská, kdy 63letá řidička nabourala dvě zaparkovaná vozidla a snažila se z místa nehody ujet. Policisté u řidičky následně při dechové zkoušce naměřili 1,47 promile alkoholu v dechu," pokračuje Veronika Hyšplerová.

A bohužel i tato další událost může mít souvislost s řidičem pod vlivem alkoholu, protože ústečtí policisté šetří další případ, kdy řidič vozidla srazil chodce a z místa nehody ujel. V pondělí kolem 22 hodin na Severní Terase na komunikaci ve směru od zadního traktu hotelového domu k prodejně Billa dosud neznámý řidič srazil 43letého muže. Aniž by zraněnému poskytl první pomoc, tak z místa nehody ihned ujel. Chodec utrpěl zranění a musel být záchrannou službou převezen do nemocnice. Dechová zkouška u chodce byla negativní.

"V tomto případě můžete policistům pomoci v objasnění nehody. Pokud máte jakoukoli informaci k řidiči vozidla nebo jste si v inkriminovanou dobu všimli něčeho podezřelého, tak se prosím obraťte na linku 158 a tyto informace policistům poskytněte," obrací se na veřejnosti s žádostí o pomoc Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru