AKTUALIZUJEME: Účast na protestu proti kandidatuře na primátora Petra Nedvědického potvrdily desítky lidí
Na snímku Petr Nedvědický. Zdroj foto: ANO, tohle je Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Lidické náměstí – Na náměstí před budovou ústeckého magistrátu je na čtvrtek 15. listopadu svolána protestní akce s názvem „Spekulanta s pozemky Nedvědického v Ústí nechceme“. Účast na shromáždění potvrdily na sociální síti Facebook desítky lidí.

Pochybnosti o zvolení Petra Nedvědického do funkce primátora Ústí vyvolal více jak deset let starý obchod s pozemky v Krupce, ve kterém lídr kandidátky v Ústí za ANO 2011 figuruje. Svolavatelkou protestu je podle zjištění redakce E – Ústí.cz Eva Žideková. Platforma Panoptikum Ústí nad Labem, která je na stránce akce uvedena jako pořadatel, je pouze mediálním partnerem protestu.

Účast na protestu v úterý 13. listopadu potvrdil Karel Karika z PRO!Ústí. „Je absurdní, aby v čele města stál člověk s takovým „škraloupem“. Hlavně teď v době, kdy se bude jednat o novém územním plánu. Myslím si, že v ANO mají dost jiných vhodných kandidátů a jednou protestní akcí to určitě neskončí,“ uvedl pro redakci E- Ústí.cz.

Předsedkyně hnutí ANO 2011 v Ústí nad Labem Eva Fialová za kandidaturou Petra Nedvědického na post primátora stojí. „Určitě nebudeme navrhovat na post primátora nikoho jiného. Co vím, tak jde o více jak deset let starou záležitost, kterou prošetřila policie a nic nezákonného nezaznamenala,“ reagovala Eva Fialová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru