TIP NA VÍKEND: V sobotu se vydejte do železniční expozice na oseckém nádraží
Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Osek – Na Nádraží Osek město se v sobotu 19. února koná Den otevřených dveří v Železniční expozici Moldavské dráhy, kulturní památky ČR. Pro zvídavou veřejnost se dveře expozice otevřou v čase od 9-14 hodin.

Akci pořádá Klub přátel Krušnohorské železnice a pokud se někomu nepodaří v sobotu dorazit, má další šanci 19. března. Expozice bude návštěvníkům zpřístupněná vždy jeden den v měsíci, a to až do října. V srpnu dokonce dvakrát.

1502osekkz2

Foto: Ilona Kaulfuss

V prostorách nádraží se zájemci mohou seznámit s mechanickým přístrojem na ovládání výhybek a návěstidel z roku 1940, který je nejstarším exponátem sbírky. Mají možnost nechat si orazítkovat jízdenku historickým kompostérem, který do kartonové jízdenky vyrazí datum. K vidění je trezor na jízdenky, otočné válce s jízdními řády, telefon s kličkou na odesílání zpráv morseovkou, stojan na lyže, uniformy výpravčího, metály, návěstidla, semafor, modelová železnice a spousta dalších věcí, které potěší zejména klukovská srdce.

Kromě exponátů mapujících historii železnic, jsou pro návštěvníky připravené i suvenýry. Pro turisty oblíbené turistické známky, nálepky, vizitky, magnetky, ale pořídit tady můžete například i pohlednice nebo pexeso se železniční tématikou. Návštěvou Železniční expozice v Oseku podpoříte provoz modelových kolejišť.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru