TIP NA VÍKEND: Do Oseku míří konvoj historických vojenských vozidel
Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Osek – Do Oseku zamíří o víkendu fandové historické vojenské techniky. Konkrétně na výstavu, která se koná v sobotu 22. a v neděli 23. srpna v lokalitě Osek – Luka. Jedná se o druhou výstavu party nadšenců, kteří tu první uspořádali v Oseku už v loňském roce, jako nultý neoficiální ročník.

Návštěvníci si na ní mohli vloni prohlédnout kolem dvacítky historických vojenských vozů, několik motocyklů, ale také například uniformy různých armád.

„Nejsme žádná organizace, nebo spolek, spíš několik přátel historické vojenské techniky, kteří se rozhodli spojit a akci uspořádat,“ řekl nám jeden z organizátorů, Petr Bauer z Oseku. „Letos byla zrušená Osecká pouť, chtěli bychom proto lidem tohle léto ještě nějak oživit. Navíc, akce měla v loňském roce u lidí poměrně velký úspěch, což nás přesvědčilo, abychom uspořádali výstavu i letos.“

Kolik exponátů historické vojenské techniky návštěvníci letos přesně uvidí, nedokázal Petr Bauer s určitostí říct. „Někteří z ohlášených svůj příjezd zrušili a naopak, svoji účast nám nyní avizuje řada těch, kteří se původně zúčastnit nemohli.“ Petr Bauer je ale přesvědčený, že návštěvníci budou mít v každém případě na co se dívat a vozů by mělo být podle jeho odhadu více než vloni.

Průběh akce zpestří svým vystoupením country kapela Žalost a nad pitným režimem návštěvníků bude podle Patra Bauera dohlížet Osecký pivovar. Výstavy historické vojenské techniky v Oseku -Lukách se můžete zúčastnit v sobotu 22. srpna v době od 9 do 18 hodin a v neděli 23. srpna od 9-15 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru