Kam vyrazit o víkendu? Na masopust do města i do zoo. Nebo na zámek?
Je tu čas masopustů. Rozlučte se se zimou. Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj – První březnový víkend se nese ve znamení jarních oslav, masopustů, veselic, začíná se probouzet život nejen ve městech, ale i v zoologických zahradách a také na zámcích. Máme pro vás několik tipů, kam s rodinou vyrazit a užít si tak volných dní.

ÚSTECKÝ MASOPUST

  • 2. 3. 2019 OD 10:30 HOD., LIDICKÉ NÁMĚSTÍ, ÚSTÍ NAD LABEM
  • Zveme vás na Ústecký masopust, který bude zahájen dne 2. března v 10:30 hod. na Lidickém náměstí. Zde zahraje živá kapela na chůdách, pro děti bude připraven čaj na zahřátí zdarma a dospěláci mohou ochutnat domácí svařené víno za symbolickou cenu. V 11:00 hod. vyrazí masopustní průvod do Ústeckého podzemí. Tady bude program pokračovat až do 15:00 hod. Čekají na vás zabijačkové speciality, soutěže pro malé i velké či losování o ceny. Děti se mohou těšit na zoo-koutek nebo malování na obličej. Ti nejodvážnější mohou vyzkoušet tanec s medvědem. Zpestřením jistě bude tematický fotokoutek.
  • Vstupné: zdarma

MASOPUST V ZOO DĚČÍN

  • 2. 3. 2019 OD 14:00 HOD., ŽIŽKOVA 1286/15, DĚČÍN
  • Zveme vás na oslavy masopustu, program masopustního veselí začne jako již tradičně v areálu zoo ve 14 hodin. V první řadě je připravena tradiční soutěž O nechutnější masopustní koblihu. Chcete-li zkusit štěstí a stát se koblihovým králem, pak doražte se svými třemi doma vyrobenými koblihami, které v zoo předáte porotě. Porota se při jejich hodnocení bude zaměřovat především na chuť, náplň a také celkový vzhled. Koblihová soutěž nebude jedinou, ve které bude možné uspět, bude se soutěžit i o nejrychlejšího jedlíka koblih nebo dítě, které bude mít nejhezčí masopustní masku. Po soutěžích bude následovat nejoblíbenější součást celé akce – masopustní průvod městem. Ten vyrazí ze zoo přibližně ve čtvrt na čtyři. Cílem letošního průvodu bude Křížová ulice, kde proběhne tzv. soud s medvědem. Tam by měl průvod dorazit zhruba po půl páté hodině odpolední. „Po cestě nebudou chybět zajímavá zastavení. Někde si zatancujeme, někde zazpíváme, jinde ochutnáme něco dobrého nebo ztropíme nějakou taškařici. Do průvodu se s námi vydá Divadelní spolek Karla Čapka Děčín, flašinetář, harmonikář i vozembouchář a prasečí cirkus. Po celý den bude v zoo platit speciální masopustní vstupné. Akci podpořilo Statutární město Děčín.
  • Vstupné: dospělí 50 Kč, děti/studenti/důchodci 20 Kč

ZAHÁJENÍ SEZÓNY NA ZÁMKU BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ

  • 2. 3. 2019 OD 11:00 – 13:30 HOD., ZÁMECKÁ 51, BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ
  • V sobotu 2. března vás srdečně zveme na zahájení sezony 2019 na státním zámku v Benešově nad Ploučnicí. Prohlídky se konají každý březnový víkend vždy v 11.00 a v 13.30 hodin.
  • Vstupné/prohlídkové okruhy: Horní zámek 80 Kč, Dolní zámek 120 Kč, Wolfův palác 50 Kč, všechny okruhy 250 Kč

STAROMĚSTSKÝ MASOPUST – CHODOV

  • 3. 3. 2019 OD 9:30 HOD., STAROMĚSTSKÁ ULICE, CHODOV
  • Zveme vás na tradiční Staroměstský masopust, kde vás čeká bohatý program a spousta zábavy. V úvodu akce se maškary sejdou před radnicí, kde četník požádá starostu města o povolení řádit ve městě. Poté starosta pronese úvodní slovo a průvod městem může začít. Připraveny jsou různé soutěže pro děti, soutěž o nejlepší maškaru a proběhne také hon na medvěda. Účinkovat zde bude Horova osma, flašinetář Jan Roháč a veselý klaun Pepíno.
  • Vstupné: zdarma

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru