Ústí nad Labem – Novou vyhlášku, která začne platit 1. listopadu 2016 má statutární město Ústí nad Labem. Zastupitelé ji chválili na svém zasedání a týká se poplatku z ubytovací kapacity.

Mluvčí města Romana Macová uvedla, že nová vyhláška dává městu účinný nástroj proti podnikatelům, kteří v často lidsky nevyhovujících podmínkách ubytovávají osoby, jež se nacházejí v sociálně tíživé situaci. „Schválením vyhlášky budou majitelé hromadných ubytovacích zařízení povinni ohlásit správci poplatku, tedy městu, vznik nebo zánik poplatkové povinnosti ve lhůtě do 15 dnů od vzniku nebo zániku poplatkové povinnosti. Tím bude mít město přehled o fluktuaci klientů těchto zařízení," doplnila Romana Macová.

Ústí tak reagovalo i na Svaz měst a obcí, který doporučuje, aby obce místní poplatky za ubytovny vymáhaly. „Sekundárním přínosem nově zavedené vyhlášky pak budou vybrané finance ve výši přibližně 2,5 milionu Kč ročně, které použijeme pro propagaci v oblasti cestovního ruchu a posílení financí v sociální oblasti. Tento poplatek mohl být v našem městě již vybírán, byli jsme jedno z posledních měst, které tuto nemá a nevyužívá jako možný nástroj na neuspokojivý stav s ubytováním v našem městě," vysvětlil 1. náměstek primátorky Jiří Madar.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru