Ústecký kraj – Napilno měli o víkendu kvůli lokálním bouřkám hasiči po celém Ústeckém kraji. Vyjet museli po vydatných dešťových přeháňkách ke spadlým stromům, ucpaným kanálovým vpustím nebo čerpání vody ze sklepů domů.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

„Na Ústecku hasiči čerpali vodu na jednom místě a odstranili dva spadlé stromy," uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

V celém Ústeckém kraji se však počet výjezdů hasičů vyšplhal na číslovku šedesát. „Na Chomutovsku musely odčerpat jednotky vodu na čtyřech místech, stromy odstraňovaly z komunikací v pěti případech a jednou upevnily billboard. Na Děčínsku čerpali hasiči vodu při dvou výjezdech, stromy a větve odstraňovali z komunikací na devíti místech. Ve dvou událostech stromy spadly nebo hrozily pádem na elektrické vedení a na dvou místech hrozily pádem na budovu. Na Litoměřicku čerpali hasiči vodu v pěti případech, stromy odstraňovali rovněž pětkrát, kdy na dvou místech visel strom na drátech elektrického vedení. Na Mostecku musely jednotky odstranit dva spadlé stromy na komunikaci. Na Teplicku čerpali hasiči vodu na 6 místech, spadlý strom odstraňovali při třech událostech," dodal Lukáš Marvan.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru