Střekov - Dobrovolní hasiči ze Střekova společně s dobrovolnými záchranáři ČR Ústí nad Labem se navzájem proškolili a následně absolvovali výcvik nejen ve zdravovědě, ale například i zásah ve vodě nebo u dopravní nehody. Akademie dobrovolných záchranářů ČR s nově vzniklou jednotkou Sboru dobrovolných hasičů Střekov totiž úzce spolupracuje při různých akcích. 

 

Hasiči a záchranáři společně nacvičují způsoby zásahu u karambolu. Foto: Jan Vraný

To byl také důvod vzájemného proškolení hasičů a záchranářů. Velitel jednotky Sboru dobrovolných hasičů Střekov Antonín Bauer si podobné proškolení a nácvik pochvaluje. "V něčem se můžeme přiučit od záchranářů, v něčem pak oni od nás. Je to oboustranně prospěšné," podotkl šéf střekovských dobrovolných hasičů Bauer. SDH Střekov s mnohaletou tradicí na Ústecku teprve letos v lednu získala status zásahové jednotky SDH a vyjíždí i k ostrým zásahům.

Ředitel Akademie dobrovolných záchranářů Petr Urban k akci podotkl, že šlo o několikadenní intenzívní proškolení a nácviky, kdy se například dobrovolní hasiči společně se záchranáři učili zasahovat a poskytovat pomoc tonoucím přímo ve vodě. "Na programu byla ale i zdravověda a poskytování první pomoci její základy. Naopak u hasičů se pak na oplátku naši lidé naučili jak správně zasahovat například u dopravní nehody, kdy je potřeba vyprostit zaklíněného zraněného člověka z havarovaného auta, ale i na co si dát pozor v oblasti protipožární ochrany a podobně," dodal šéf ústecké Akademie dobrovolných záchranářů ČR Petr Urban.

VIDEOREORTÁŽ ZE SPOLEČNÉHO CVIČENÍ U NEHODY:

 

Videoreportáž ze společného cvičení u nehody připravil: Jan Vraný/e-usti.cz

Podobné školení, nácviky ale i společné taktická cvičení budou mezi záchranáři a hasiči pokračovat i nadále. Obě složky se tak chtějí navzájem obohacovat o vědomosti a zkušenosti.

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru