Ústí nad Labem - K vážné dopravní nehodě došlo ráno po sedmé hodině ranní u Libouchce na Ústecku. Havaroval tam autobus a tři osobní automobily (podle aktuálních informací hasičů dva automobily). Autobus skončil na boku v příkopu. Je potvrzeno jedno smrtelné zranění. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému.

Autobus leží na boku. Foto: čtenář

K havárii došlo na silnici I/13 z Knínic na Libouchec u odbočky na Malé Chvojno. Silnice je v tuto chvíli uzavřená.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová krátce po nehodě uvedla, že v tuto chvíli je těžko odhadnutelné, jak dlouho bude silnice I/13 z Knínic na Libouchec uzavřená. „Řidiči by měli využít objízdných tras, popřípadě při cestě do Děčína využít silnice podél řeky Labe," dodala policistka.

Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, ke střetu řekl, že si vážná nehoda vyžádala celkem patnáct zraněných. „Jeden z účastníků střetu bohužel na místě svým zraněním podlehl. Druhého těžce zraněného transportovali letečtí záchranáři do Traumacentra ústecké nemocnice ve velmi vážném stavu. Další tři zraněné se středně těžkými zraněními převezly pozemní posádky rovněž do Traumacentra ústecké nemocnice," dodal Prokop Voleník.

O dalších zraněné se postarali hasiči. "Hasiči naložili lehce zraněné do svého autobusu a odvezli je na ošetření do nemocnice v Děčíně," uvedl mluvčí hasičského záchranného sboru Lukáš Marvan.

Autobus ležící na boku. Foto: čtenář

Zásah leteckých záchranářů. Foto: čtenář

Čtenáři, posílejte nám své snímky z událostí, zjištěné informace na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo využijte zpráv naší facebookové stránky. Děkujeme, že nám pomáháte vytvářet moderní zpravodajství z Ústecka. Čtěte, co vás zajímá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru