Ústí nad Labem - Vyvrcholení sportovního seriálu Milada Tour přinesl běžecký závod Milada Run. Více než 600 běžců absolvovalo v sobotu 1. 6. v tropických podmínkách své trasy kolem jezera Milada.

V závodě na 5 km potvrdili svou výkonost favorité Petr Žaloudek s Evou Slavíkovou. V nabité konkurenci na desítce zvítězil mezi muži mostecký Aleš Filingr, zlatý hattrick z Milady dokonala Zuzana Rusínová. Náročnou půlmaratonskou trasu ovládli Petr Zuda a Vendula Praská.

Zajímavé obsazení měl běh na 5 km, kterého se zúčastnily ústecké sportovní kluby. Ti si to rozdali v týmové soutěži. Díky skvělému výkonu Fabiany Bytyqi o pouhé dva body vyhráli zástupci boxerské školy Lukáše Konečného těsně před ústeckými florbalisty. Třetí místo bral hokejový Slovan a čtvrté basketbalisté Slunety.

Pro všechny návštěvníky připravili organizátoři zajímavý doprovodný program. Nechyběla společná autogramiáda olympioničky Denisy Rosolové a ústeckých sportovců, vystoupení biketrialisty Martina Šimůnka, hasičů z Telnice, bubenická show i mnoho dalších aktivit pro děti i dospělé.

Sobotní běžecká akce zakončila sportovní seriál Milada Tour jehož součástí byl také zimní běh a jarní cyklozávod.

,, Letos s námi sportovalo znovu přes 1 500 lidí. Myslím, že se nám pomalu začíná dařit to, co jsme si před dvěma roky předsevzali. Vybudovat na Ústecku kvalitní sportovní akci, která během celého roku motivuje k pohybu, představí jezero Milada a jeho okolí v pozitivním světle a bude dělat lidem v kraji radost,“ doplnil Michal Neustupa.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru