Lukáš Pulko navštívil hejtmana. Řešili sportování dětí z vyloučených lokalit
Lukáš Pulko navštívil hejtmana Oldřicha Bubeníčka. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Sport

Ústí nad Labem - Lukáš Pulko, který úspěšně vede fotbalový tým Mongaguá, ve kterém dostávají šanci sportovat děti ze sociálně vyloučených lokalit, navštívil hejtmana Oldřicha Bubeníčka, aby jej informoval o tomto projektu a jeho úspěších.

Fotbalový tým čekají v měsíci červnu hned dva mezinárodní fotbalové turnaje v norském Trondheimu a německém Lipsku. Tento fotbalový projekt získal již řadu zahraničních partnerů a je například podporován dotací z tzv. Norských fondů. Proto Lukáš Pulko hovořil s hejtmanem také o možné budoucí podpoře ze strany Ústeckého kraje.

2405pulko1

Lukáš Pulko. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Lukáš Pulko pochází z romské rodiny z Ústí nad Labem. Od dětských let se aktivně věnuje fotbalu. Do svých osmnácti let hrál ligu za své rodné město, pak ale utrpěl úraz a s ním skončila také jeho profesionální kariéra. Fotbalu se ale nevzdal. Přestože už profesionálně nehraje, rozhodl se své znalosti, zkušenosti i energii věnovat dalším převážně romským klukům, kteří si v rodném Ústí hrají bezprizorně na ulici. A začal je ve svém volném čase trénovat. Založil pro ně amatérský fotbalový klub Mongaguá, který nyní působí už v několika městech Česka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru