Přijďte podpořit Blades v prvním zápase sezóny. Letošní cíl je jasný: Minimálně semifinále!
Ilustrační foto: Pixabay.com
Sport

Ústí nad Labem - V patek 29. března v podvečerních hodinách proběhla tisková konference sportovního klubu amerického fotbalu ústeckých BLADES. Datum byl vybrán symbolicky a to vzhledem k následnému zahájení Paddock ligy, do které po úspěšné šňůře výher a získání titulu ve druhé lize - Silver Bowlu, Blades postoupili.

Úvodního slova se ujal předseda klubu Matěj Sahula. Stručně shrnul jakou cestu od roku 2011 Blades ušli a jakou vizi do budoucnosti klub má. „I přesto, že budeme nováčky ligy, tak věříme, že budeme rovnocenými soupeři“ řekl Sahula. Uvedl, že tým je složen z tzv. amaterů, což jsou hráči, kteří chodí běžně do zaměstnání, mají své rodiny a jejich srdcovou záležitostí je americký fotbal. „Jsou to hlavně srdcaři, což je ve výsledku vidět i při hře, ale nemohli by to být jen srdcaři bez podpory a tolerance svých rodin.“ zdůraznil Sahula.

Následně si vzal slovo hlavní trenér Daniel Leško. Jedná se o jednu z nejrespektovanějších osobností v americkém fotbale v České republice. Mluvil krátce, jasně a hlavně přesvědčivě. Roli kouče bere velice vážně a je to pro něj výzva. Proč si vybral Blades? „Kluci mi po výhře v SilverBowlu nabídli, jestli bych je v premiérové sezóně nechtěl vést mezi elitu. Po absolvování pár tréninků sem se mezi nimi cítil moc dobře a navíc jsem cítil, že je v týmu hodně talentovaných kluků a vedení udělá pro úspěch absolutní maximum.“ uvedl Leško.

Jejich slova svým způsobem potvrdili i zástupci hráčů quarterback Pavel Mráz, který na každý trénink dojíždí z Liberce a americká posila z NFL Bo Diesel. Oba se shodli v tom, že minimální cíl, kterého chtějí hráči dosáhnout je semifinále. Vzkaz všem fanouškům a divákům zní „Přijďte nás podpořit hned na první zápas, který se uskuteční 7. dubna na hřišti v Olšinkách. Okusíte show a to nejenom sportovní, ale i kulturní.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru