Odneste si z Ústeckých Vánoc originální suvenýr. Díky vratným kelímkům a hrníčkům se ušetří tuny odpadu
Zdroj: www.usteckevanoce.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Hned několik tun odpadu v podobě jednorázových kelímků se ušetří na letošních Ústeckých Vánocích. Město Ústí nad Labem se totiž jako jedno z prvních měst v České republice rozhodlo na adventních trzích na Lidickém i Kostelním náměstí nabídnout návštěvníkům vratné kelímky a hrníčky.

Jsou omyvatelné a hlavně recyklovatelné. Z letošních trhů si tedy můžete odnést ještě jeden suvenýr navíc. Obaly na nápoje budou samozřejmě s originálními vánočními motivy, hrnečky byly vyrobeny v porcelánce v Dubí. Každý stánkař bude letos vybaven právě pouze těmito nádobami.

2011vanoce2

Zdroj: www.usteckevanoce.cz

U stánku s občerstvením tedy zakoupíte nápoj a zaplatíte jednorázovou zálohu za hrníček či kelímek, při koupi každého dalšího čaje či třeba svařeného vína vám prodejce vymění vratný obal za čistý. Bude pak na každém návštěvníkovi, zda si nechá při odchodu z trhů nádobu jako suvenýr na památku nebo jej vrátí prodejci a získá od něj zpět vratnou zálohu. Za kelímek z tvrzeného plastu uhradí návštěvník zálohu ve výši 50 korun, za porcelánový hrníček pak 70 korun.

2011vanoce3

Zdroj: www.usteckevanoce.cz

S myšlenkou udělat letošní vánoční trhy ekologičtější přišli organizátoři z ústecké agentury Dream Pro spolu s vedením města, kteří se právě pro tuto akci spojili s organizací Náš Ježíšek. A Ježíšek bude i ústředním motivem hrníčků. Z hrnků či kelímků již pijí na vánočních trzích třeba také lidé v Olomouci, Brně nebo na některých místech v Praze či v sousedním Německu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru