Skiareál Klínovec se zdvojnásobil! Nabízí už přes třicet kilometrů sjezdovek
Zdroj: facebook/Skiareál Klínovec
Zajímavosti

Klínovec - Tak tohle je pecka pro všechny milovníky lyží a snowboardů. Skiareál Klínovec se zdvojnásobil! Podařilo se k němu připojit sousední areál Boží Dar – Neklid. A nejen silnicí, ale rovnou modrou sjezdovkou. Skiareál Klínovec o tom informuje na svých webových stránkách. 

Po spojení s Neklidem přibylo 10 kilometrů sjezdovek, 1 lanová dráha, 5 vleků a snowpark. Celková plocha lyžařských tratí se téměř zdvojnásobila z 417 tisíc na 737 tisíc metrů čtverečních. Díky tomu se tento lyžařský areál stal nevětším lyžařsky propojeným areálem v České republice. 

Celkem se můžete těšit na 31,5 kilometrů sjezdových tratí všech obtížností v rámci Skiareálu Klínovec, a pokud si zakoupíte skipas na 1,5 dne či delší tak dokonce na 47 km tratí v rámci InterSkireionu Fichtelberg – Klínovec. Mezi Fichtelbergem a Klínovcem jezdí pravidelný skibus zdarma.

Další novinkou letošní zimy je rozšíření oblíbené modré sjezdovky Dámská o 100 procent. V nejširších místech má teď až 40 metů. Rozšíření zhruba o 20 procent se dočkala rovněž červená sjezdovka Pařezovka.

Výrazně byl na Klínovci posílen také systém umělého zasněžování. Nová sněžná děla jsou schopná zasněžování již při teplotách kolem -1,8 C°. Celkem už je v areálu více než 200 tyčových a vrtulových děl.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru