Velké obchody jsou otevřené, i když je svátek. Nenakoupíte si ale za týden
Obchody jsou dnes otevřené. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Obchodníci mohou během státního svátku 1. května otevřít i obchody s plochou nad dvě stě metrů čtverečných. Jde typicky o supermarkety a větší prodejny v nákupních centrech. Dovoluje to zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě.

Obchody s prodejní plochou větší než zmíněných dvě stě metrů čtverečných musejí mít zavřeno v tyto dny: Na Nový rok, Velikonoční pondělí, 8. května, 28. září, 28. října  a 25. a 26. prosince. Kdo z obchodníků zákon poruší a v tyto dny otevře, může zaplatit až milionovou pokutu.

V souvislosti se státními svátky, kdy mělo být zavřeno, eviduje Česká obchodní inspekce od 28. října 2016 již 17 zjištění porušení zákona.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru