Takto budou vypadat dálniční známky na příští rok. Zajímá vás cena?
Nové dálniční známky. Zdroj: Ministerstvo dopravy
Zajímavosti

Ústecký kraj, ČR - Prodej ročních dálničních kupónů pro rok 2018 hmotnostní kategorie do 3,5 tuny bude zahájen nejpozději k 1. prosinci. Kupóny s dobou platnosti na jeden měsíc nebo deset dnů vstoupí do prodeje s novým rokem.

Ministr dopravy Dan Ťok podepsal vyhlášku, která od 1. ledna 2018 osvobodí od dálničního poplatku dalších 41 kilometrů. Jsou to úseky, které tvoří obchvaty měst nebo přes které vedou silnice prvních tříd. Vyhláška také určuje podobu nových dálničních kupónů, které se začnou prodávat od prosince.

Ceny dálničních známek pro rok 2018 zůstávají stejné jako u kupónů pro letošní rok. Roční kupón pro rok 2018 má platnost od 1. prosince 2017 do 31. ledna 2019 a jeho cena je 1 500,- Kč. Cena měsíčního kupónu činí 440,- Kč a desetidenní kupón vyjde na 310,- Kč.

„Doporučujeme motoristům, aby ve vlastním zájmu neodkládali nákup ročních kupónů na konec ledna, ale koupili si je co nejdříve. Vyhnou se tak případnému riziku, že při hromadných nákupech kupónů na poslední chvíli budou na některých prodejních místech přechodně vyprodané“, říká ministr dopravy Dan Ťok.

Nové dálniční kupóny budou kvůli jejich zvýšené ochraně proti padělání opět opatřeny bezpečnostními prvky. Aktuální seznam prodejních míst včetně poštovních provozoven naleznete zde. Jednotlivá prodejní místa jsou označena speciální nálepkou a zároveň jsou vybavena ceníkem a tříjazyčným informačním letákem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru