Safety Road má pomoci zachraňovat životy. Na akci nechybí ani simulátor nárazu a převrácení vozidla
Simulátor převrácení vozidla má velký úspěch. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - V úterý 19. září probíhá na Krajském úřadě Ústeckého kraje preventivní akce pro teenagery Safety Road. Jejím cílem je seznámit mladé se všemi riziky dopravního provozu a připravit je na poskytnutí první pomoci.

Tragické dopravní nehody, doživotní následky, zmařené životy, to vše, ač o tom nechceme slyšet, často způsobují velmi mladí řidiči, ať už svou nezkušeností či nezodpovědným chováním. Safety Road se snaží na tuto problematiku upozornit a zároveň časté tragické nehody mladých řidičů eliminovat.

Hned na úvod na návštěvníky čeká krátká přednáška od zástupců Policie ČR, Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje a Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Ti prezentují své osobní zkušenosti s těmi nejtragičtějšími případy nehod. Právě psychologický dopad těchto příkladů může mít na mladé lidi velký účinek. Studenti si dále mohou v prostorách krajského úřadu vyzkoušet nejrůznější rizika silničního provozu v podobě simulátorů nárazu a převrácení vozidla či stav po požití alkoholu a omamných látek prostřednictvím speciálních brýlí. Na akci nechybí ani školení v poskytování první pomoci a představení policejní techniky, včetně nástrojů pořádkové policie.

Akci pro mladé začínající řidiče připravil Ústecký kraj ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Policie ČR a krajským pracovištěm BESIP Ústecký kraj. Letos probíhá jubilejní desátý ročník.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru