Panenka Kiwanis oslavila narozeniny. Již devatenáct let pomáhá nemocným dětem
Panena Kiwanis. Zdroj: www.severni-terasa.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Panenka Kiwanis již 19 let pomáhá nemocným dětem v nemocnicích s uzdravováním. Česká Kiwanis panenka vznikla 23. listopadu 2000 právě v Ústí nad Labem.

Prvních 60 kusů panenky udělalo radost dětským pacientům na chirurgickém oddělení v Ústecké nemocnici. Velkou radost udělaly nejen dětem, ale také paní Míše Rotové, která přesně věděla jak jí využít. V té době byla herní terapeutkou. Nyní je vrchní sestra dětské chirurgie. Kiwanis Panenka je předávána dětem v českých a slovenských nemocnicích bezplatně. Na její výrobě se podílí stovky dobrovolníků, mezi které patří i lidé z Domovů pro seniory, kde se tyto panenky plní speciální hmotou a došívají.

Celou oslavu zahájila prezidentka Kiwanis klubu Ústí nad Labem, o.s. Neziskové organizace Mgr. Lenka Janatová, která poděkovala klientům domova za spolupráci. Slova s velkým díky pronesla i Pavlína Hrušková, která přislíbila na další oslavu videospot s reakcí dětí na darované panenky. Starosta městského obvodu Jaroslav Šimanovský poděkoval za pozvání a všem popřál „AŤ VÁM TO DÁL KRÁSNĚ ŠIJE“. Na akci hrála kapela „REPARÁT“, vystoupily děti z Dětského domova ze Střekova.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru