V Ústí si připomněli vznik samostatného Československa. Děti ze základní školy zazpívaly hymnu
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Vznik samostatného československého státu si v pátek připomněli občané s představiteli města u pomníku T. G. Masaryka na Střekově. Česká státní hymna zazněla v podání dětského sboru.

Tiché vzpomínky, projevy i hudební vystoupení připomněly 101. výročí vzniku ČSR. U pomníku Tomáše Garrigua Masaryka položili květiny a vzdali hold zakladatelům Československa představitelé města v čele s náměstkyní primátora Věrou Nechybovou, městských obvodů, politických stran a dalších institucí. „Vznik Československa byl významnou dějinnou událostí, která dění ve střední Evropě ovlivnila na desítky let. A řada myšlenek mužů října má svůj význam i pro dnešek. Nezapomínejme na to,“ uvedla v projevu náměstkyně Nechybová.

Státní hymnu zazpívali žáci ze ZŠ Brná. Pěvecké vystoupení předvedly i děti ze ZŠ Karla IV.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru