OBRAZEM: Lagarto otevírá v Ústeckém kraji novou kavárnu. Najdete ji v Olympii, jmenuje se Emporio
Vyhlášená kavárna v Teplicích změnila adresu. V Olympii je nyní nové Emporio by Lagarto. Foto: Olga Markuzziová
Zajímavosti

Teplice - Není nic lepšího než začít či zakončit nakupování nad šálkem vynikající kávy a úchvatným dezertem. V právě otevřené kavárně Emporio by Lagarto si na své přijdou chuťové pohárky i oči.

Pouhý měsíc stačil Janu Hawelkovi a jeho týmu k tomu, aby zvládli zrušit svoji kavárnu v Galerii Teplice a kompletně novou otevřít v pravé části expandujícího nákupního centra Olympia Teplice. Umístění je strategické – hned u vchodu a navíc umožňuje v létě rozšířit kavárnu o terasu.

Bourací a stavební maraton má Hawelkův tým konečně za sebou a nyní se všichni mohou věnovat tomu, co milují – přípravě kávy a cukrařině. „Rozhodli jsme se jít cestou udržitelnosti a podařilo se nám opět využít 40 % původního vybavení. Nikoliv, že bychom ušetřili, na investici to nebylo vůbec znát. Ale kvůli přesvědčení. Proč vyhazovat něco, co můžeme použít dále, že?“ vysvětluje při prohlídce nové kavárny Jan Hawelka. Pohodlný sedací nábytek se tak dočkal nového luxusního čalounění, které odpovídá konceptu cukrárenského butiku.

Fanoušci kaváren Lagarto se mohou těšit na všechny své oblíbené lahůdky. „Začínáme klasickou nabídkou kávy, našich vlastních zákusků a zmrzliny a základních druhů sendvičů. Do dvou měsíců do stálé nabídky přibudou lívance, tzv. americké palačinky, a to ve slané i sladké variantě,“ přibližuje sortiment Hawelka s tím, že první tři dny, tedy ode dneška do neděle si mohou zákazníci vychutnat ještě temperovanou čokoládu s čerstvým ovocem. I ta ale bude do měsíce ve stálé nabídce.

Rok 2019 se ukázal jako náročný, ale přelomový. Jan Hawelka zvládl se svým týmem tři velké akce – otevření teplické restaurace Lagarto J&J a zrušení a vybudování nové kavárny. „Teď už se chci věnovat jen cukrařině a pilovat vše do dokonalosti,“ říká Hawelka. Vzápětí však dodává, že expandovat hodlá i příští rok, a to již ve zmíněné restauraci Lagarto J&J. „Nyní tam disponujeme terasou 300 metrů čtverečních. Hodláme tento prostor zdvojnásobit. Teplice mají úžasnou atmosféru a v lidech proudí silná energie a troufám si říct, že naše plány na příští rok zde padnou na úrodnou půdu,“ těší se neúnavný vizionář.

Důraz na design je pro Jana Hawelku pověstný. I při zařizování této kavárny spolupracoval se sklářskou firmou Antares Art z Kamenického Šenova. Návštěvníci tak mohou obdivovat lustry z foukaného skla či nádherné vázy na stolech.

Vypít si svoji kávu zde můžete také v koutku v barvách modrozelené, jenž je i dokonalou zašívanou, s výhledem ven.

Úžasný personál kavárny Emporio by Lagarto je zákazníkům k dispozici denně od 8 do 21 hodin, v neděli pak od 9 do 21 hodin. Najdete jej v nákupním centru Olympia Teplice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru