Z historického vlaku do historického autobusu bude možné přestoupit už jen poslední prázdninový víkend
Foto: Zubrnická museální železnice
Zajímavosti

Ústecko - Velkému zájmu cestujících se těší železniční linka T3 z Ústí n.L. Střekova do Zubrnic a navazující historická autobusová linka T32 ze Zubrnic do Úštěka. Už jen poslední prázdninový víkend bude možné přestoupit v Zubrnicích z historického vlaku do historického autobusu a obráceně.

Autobusová linka tak nahradila pro vlaky doposud neprovozovaný úsek Zubrnice - Lovečkovice - Úštěk. Úsek Zubrnice - Lovečkovice prochází nyní obnovou.

Na vlakové lince T3 je nyní nasazen motorový vůz M131.109 z roku 1948, denně najezdí 128 km a je v rámci ČR nejstarším pravidelně provozovaným kolejovým vozidlem. Udržení v provozu takového veterána však stojí velké úsilí.

Na historické autobusové lince T32 se můžete svézt autobusem Š706RTO Lux z roku 1961, který provozuje společnost Autobusy Karlovy Vary naposledy v neděli 1.9.2019. Poté bude až do konce října v provozu pouze vlaková linka T3 z Ústí n.L. Střekova do Zubrnic. O víkendu 14. a 15.9. bude provoz linky T3 nahrazen tradičními parními vlaky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru