V Ústí se konala transfuzní konference. Zúčastnil se jí i hejtman Oldřich Bubeníček
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Další ze série odborných konferencí pořádaných Krajskou zdravotní a.s. byla 38. Severočeská transfuziologická konference, která proběhla na Větruši v Ústí nad Labem. Konala se pod záštitou hejtmana Oldřicha Bubeníčka a ředitele zdravotní péče ústecké nemocnice MUDr. Josefa Liehneho.

Oba pánové také v úvodu pozdravili a přivítali přítomné u příležitosti 70. výročí transfuzního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a 125. výročí založení této nemocnice.

1705konference

Konferenci zahájil hejtman Oldřich Bubeníček. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Hejtman Bubeníček, který má sám za sebou 123 dárcovských odběrů krve, poděkoval přítomným lékařům za jejich práci, která zachraňuje lidské životy. V rámci konference patřily první příspěvky samotnému primáři transfuziologického oddělení Masarykovy nemocnice MUDr. Jiřímu Masopustovi, který pohovořil nejen o sedmdesátileté historii místního oddělení, ale také o budoucnosti transfúzní medicíny. O novinkách v oboru dále přednášeli odborníci ze špičkových pracovišť v Praze, Plzni či Liberci.

Krajská zdravotní a.s. jako největší poskytovatel zdravotní péče v Ústeckém kraji v letošním roce pořádá jedenáct odborných konferencí, kterým udělil svou záštitu hejtman Oldřich Bubeníček.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru