OBRAZEM: Most! čeká poslední díl. Podívejte se na momenty z populárního seriálu
Foto: Michaela Buchtová, Česká televize
Zajímavosti

Most - Komediální seriál Most!, který je již šestým společným projektem scenáristy Petra Kolečka a režiséra Jana Prušinovského, pobláznil republiku. Svým neurvalým humorem přitahuje k televizím statisíce lidí každé pondělí. Další skupina lidí osmidílnou sérií opovrhuje. Tak či tak, Most! v pondělí končí. Připomeňte si některé momenty z dosavadních sedmi dílů a těšte se na závěr. Začíná se o něco později, ve 21.45 hodin.

Poslední díl bude možné sledovat společně s některými herci a tvůrci v Severce, předcházet tomu bude veřejná autogramiáda. Kdy a kam přijít píšeme v článku Tady bude plno! V Severce bude autogramiáda a společné sledování posledního dílu seriálu Most!

Česká televize bude také v pondělí od 20 hodin vysílat na ČT24 speciál na téma "Fenomén Most". Přímý přenos bude z restaurace Severka v Mostě.

Kdo je velkým fandou Mostu!, může se podívat i s průvodcem na legendární místa. O netradičním výletu a jak si jej objednat píšeme zde: Zamluvte si místo! Podívejte se s průvodcem tam, kde se natáčel seriál Most!

Kdo by přece jen o seriálu nic neslyšel, tak připomínáme, že jeho děj je zasazen do specifického prostředí města Mostu, kde se také z většiny natáčel a zahrálo si v něm přes osm stovek převážně místních komparzistů.

„Z Mostu pochází moje manželka a hospodu Severka jsem navštěvoval s tchánem. Postavy jsou inspirované skutečnými předobrazy. Tedy některé. To je důvod, proč je to v Mostě. Nenapadlo mě to přesouvat jinam,“ vysvětluje Petr Kolečko a pokračuje: „Seriál nemá ambici nějak obecně pojmenovávat Mostečany. Je to spíš konkrétní příběh, který se prostě odehrává tam. Byť jsou tam témata, která jsou pro Most, nebo ten kraj, asi signifikantní.” „To, co se odehrává v seriálu, samozřejmě není každodenní mostecká realita. Tak jako se ve městě Fargo ve skutečnosti nenahánějí nájemní vrazi, v Midsomeru neumírá každý den člověk, ani v Mostě se v takové míře neděje to, co v této sérii,“ dodává Jan Prušinovský.

Natáčení probíhalo v lokacích mostecké restaurace Severka, nemocnice, Autodromu, hotelu Cascade, v OC Centrál, v kostele Nanebevzetí, v restauraci u Kalendů, v místní knihovně, nebo v Chánově.

Seriál MOST! se poprvé představil na festivalu televizních a online seriálů Serial Killer v Brně letos v květnu, v červnu pak v mosteckém kině Kosmos proběhla projekce pro spolupracovníky, kteří se na natáčení seriálu podíleli, seriál v exkluzivních předpremiérách viděli diváci a fanoušci v dalších pěti městech. Výtěžek ze všech projekcí putoval na účet Hospicu v Mostě (píšeme zde).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru