AKTUALIZUJEME: Sražený chodec u nemocnice utrpěl vážná zranění, řidiče mohlo oslnit slunce
ilustrační foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ranní střet mezi chodcem a osobním autem, ke kterému došlo na přechodu pro chodce v těsné blízkosti ústecké Masarykovy nemocnice si vyžádal jedno vážné zranění.

Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, uvedl, že muž (chodec) při střetu utrpěl vážná zranění. „Záchranáři ho transportovali do ústeckého traumacentra,“ doplnil mluvčí.

K dopravní nehodě mezi řidičem auta a chodcem došlo ve středu 5. prosince krátce po 9. hodině u ústecké Masarykovy nemocnice na přechodu pro chodce u hlavního vchodu do špitálu. V ulici Sociální péče se směrem na Severní Terasu tvořily kolony aut. Na místě usměrňovali dopravu policisté.

K obdobné nehodě museli vyjet záchranáři i k nedalekému hypermarketu Albert. Zde si střet naštěstí vyžádal pouze lehká zranění.

Šetření nehod ukazuje, že jednou z příčin mohlo být ostré slunce oslňující řidiče. „Chodci než vstoupí do silnice, ačkoliv jsou na přechodu pro chodce, tak by se měli přesvědčit, zda o nich řidič ví. Měli by počkat, až jim dá pokyn k přejití nebo počkat až úplně zastaví auto,“ apeloval Prokop Voleník.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru