Ústí nad Labem – Další tvrdý úder zasadili ústečtí kriminalisté z „toxi“ týmu drogové scéně v krajském městě. Necelé tři týdny po poslední realizaci na skupinu výrobců a distributorů pervitinu (psali jsme) se zaměřili na pěstitele a distributory marihuany. Jako první o zásahu informovala v pondělních ranních zprávách televize Nova.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že velmi úspěšná policejní akce nesla název „Hanoi“. „Zásah z neděle 14. května na pondělí 15. května proběhl na třech různých místech v Ústí nad Labem. Konkrétně v lokalitě Stříbrníků, Neštěmic a Krásného Března. Kriminalisté provedli 4 domovní prohlídky, při kterých zajistili kompletní in-doorovou pěstírnu marihuany, 1680 rostlin v různém stádiu růstu a dále dosud nezjištěné množství usušeného materiálu. Rovněž zajistili vyšší obnos peněz, zhruba 800 tisíc korun v Eurech. Zajištěný materiál byl následně zaslán na expertízu. Při domovní prohlídce byly dále nalezeny dva padělané doklady, které budou také zaslány na expertízu,“ doplnila policistka.

Při policejní razii proběhly nejen domovní prohlídky, ale také se zatýkalo. „Zadrželi jsme šest osob, z toho pět cizinců. V tuto chvíli policejní vyšetřovatel sdělil obvinění jednomu muži z trestného činu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a trestného činu Výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Vyšetřovatel podal podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval, a následně obviněného hlídka eskortovala do vazební věznice. Za uvedené jednání pachatelům hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let,“ dodala Veronika Hyšplerová.

Akci s dobrým výsledkem měli kriminalisté rozpracovanou více jak rok, kdy poznatky k tomuto případu vedli z realizace z roku 2016 v Neštěmicích. „Při této realizaci byla zajištěná rovněž in-doorová pěstírna marihuany a zadržen byl cizinec „zahradník“ s padělanými doklady. Z informací, které kriminalisté v průběhu operativní činnosti zjistili, vyplývá, že vypěstovaná marihuana putovala na zahraniční trh, konkrétně do Německa. V den realizace se akce účastnilo na osmdesát policistů. Jednalo se o policisty ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje, Speciální pořádkové jednotky, cizinecké policie, ústecké kriminalisty a kriminalisty z linie toxi Krajského ředitelství Ústeckého kraje,“ řekla na závěr policejní mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru