Ústečtí policisté se během dopravně bezpečnostní akce zaměřili na nákladní vozidla
ilustrační foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Během dvou dnů se i ústečtí policisté zapojili do krajské dopravně bezpečnostní akce zaměřené na kontrolu nákladní přepravy.

Kontrola byla zaměřena především na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.

"Policisté zkontrolovali 17 vozidel a zjistili 13 případů porušení zákona. V šesti případech řidiči překročili předepsanou rychlost, v jednom případě řidič nepoužil bezpečnostní pásy, rovněž v jednom případě bylo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu. Dále dva řidiči porušili zákonem stanovenou dobu dodržování bezpečnostních přestávek a denní dobu řízení a u dvou nákladních vozidel bylo zjištěno porušení dohody AETR," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru