Policie bude předávat městu k vyřízení přestupky zjištěné při měření rychlosti v tunelech Panenská a Radejčín
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rada města schválila změnu organizačního řádu, kterou se navýší počet tabulkových míst na odboru přestupkových agend. Jedná se o personální přípravu na stav, kdy Policie ČR má v úmyslu předávat městu k vyřízení přestupky zjištěné při úsekové měření rychlosti v tunelech Panenská a Radejčín.

Velmi pravděpodobně to přinese výrazný nárůst vyřizovaných přestupků o desetitisíce případů měsíčně. Magistrát je na tuto situaci i tímto rozhodnutím připraven a vše záleží na definitivním vyjádření krajského úřadu a jeho dohodě s Ministerstvem vnitra. Magistrát se ve spolupráci se společností Metropolnet připravuje i po technické stránce (pořízení modulu Výzva provozovateli vozidla, jeho integrace na stávající SW města – Agendio, Navision, další integrace na základní registry, centrální registr vozidel a tzv. hybridní poštu), s dokončením se počítá do konce roku 2018.

Z výše uvedených důvodů je navýšení tabulkových míst na odboru přestupkových agend zatím o 2, nicméně teprve reálný provoz (očekává se k 1. 1. 2019) ukáže, zda tento počet bude dostatečný. Byť předpokládáme, že počáteční počty přestupků po několika měsících poklesnou, přesto výběr pokut bude nezanedbatelným příjmem do rozpočtu města, takže se dá počítat s tím, že náklady na nově zřizovaná tabulková místa se z uvedených příjmů zaplatí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru