Zátah na závadové osoby v Ústí: Lidé si přáli více strážníků v nočním centru města
Akce ústeckých strážníků. Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vzhledem k tomu, že na pravidelných hovorech s občany, které pořádá primátorka města Věra Nechybová, a kde zaznělo z jejich řad přání o zvýšený dohled strážníků městské policie v centru města v nočních hodinách, byla na její příkaz provedena v brzkých ranních hodinách dne 7. září 2018 preventivně bezpečnostní akce v centru města.

Akce byla zaměřená na výskyt závadových osob, osob hledaných Policií ČR a osob bez domova, které svým chováním obtěžují své okolí. Během tohoto opatření provedli strážníci kontroly těchto osob v prostorách Hlavního vlakového nádraží ČD, v prostorách zastávek MHD v centru města, v hernách a ostatních nočních podnicích včetně míst, kde se zpravidla tyto osoby zdržují.

Během tohoto opatření bylo zjištěno třináct osob, které svým jednáním porušovaly právní normy. Hlídky zjistily sedm osob, které spaly na lavičkách v ulici Hrnčířská a za cukrárnou Barborka, a které měly okolo sebe značný nepořádek. Tyto osoby strážníci donutili nepořádek po sobě uklidit a po řádném poučení byli tito přestupci z místa vykázáni.

V šesti případech se jednalo o porušení vyhlášky o požívání alkoholu na veřejném prostranství v místech, kde to vyhláška zakazuje. Tyto přestupky byly předány k dořešení příslušné přestupkové komisi. Bezpečnostní akce zaměřené na veřejný pořádek v centru města a jeho okolí budou pokračovat i nadále.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru