V Ústí nad Labem začal školní rok také pro stovky prvňáčků, pozdravit je přišla i primátorka
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Kornouty, školní tašky a lavice ve třídě zarovnané úplně novými pomůckami. Tak začaly první minuty školního roku pro stovky žáků prvních tříd základních škol v Ústí nad Labem.

V ZŠ Nová na Kamenném vrchu přišla prvňáčky i jejich rodiče pozdravit primátorka Věra Nechybová. „Tak už vám to začalo. Dětem povinnosti ve škole, rodičům starosti s přípravou doma. Přeji vám, ať se daří a máte dobré známky. Stává se, že se někdy objeví i nějaká špatná známka, ale to se dá spravit. Vím to z vlastní zkušenosti,“ vyprávěla Věra Nechybová s úsměvem.

I letos dostali žáci prvních tříd potřebné vybavení nejrůznějšími pomůckami za 2 000 korun. Peníze uvolnila rada města, protože ministerstvo už před několika lety prostředky pro prvňáčky seškrtalo.

0309prvnacci2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Také v dalších školách se v prvních třídách dočkali návštěvy představitelů města. Mezi prvňáčky a jejich rodiče v ZŠ Pod Vodojemem a v ZŠ Vojnovičova zavítal první náměstek primátorky Jiří Madar. Do ZŠ Mírová přišli náměstek primátorky Pavel Dufek a radní Lukáš Konečný. Radní Květa Čelišová navštívila Základní školu Anežky České.

První školní den zpestřil dětem také zábavný program na Kostelním náměstí Kroužkofest aneb Vesele do školy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru