Policisté při dopravní akci zkontrolovali na Ústecku desítky řidičů
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dopravní policisté společně s policisty z pořádkové policie zkontrolovali o víkendu v průběhu dopravně bezpečnostní akce celkem 166 řidičů. Nejčastějším prohřeškem byla nepřiměřená rychlost a nevyhovující technický stav auta.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že hlídky celkem zjistili jednačtyřicet přestupků, které na místě vyřešily blokovou pokutou v celkové výši 10 800 korun. „Dvanáct přestupků bylo oznámeno ke správnímu řízení na příslušný úřad. Jedenáct řidičů jelo nepřiměřenou rychlostí, čtyři řidiči nepoužili bezpečnostní pásy, jeden řidič neměl dítě v zádrženém systému a dalších jedenáct řidičů mělo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu. V síti policejních kontrol rovněž uvízli tři řidiči, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu,“ doplnila ke statistice akce policistka a dodala: „Nejedná se o ojedinělou dopravní akci. Řidiči se budou nejenom na silnicích Ústecka, ale i celé republiky, s dopravními policisty častěji setkávat i v průběhu prázdnin.“

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru