Krásné Březno - Ústecká zoo vstoupí 1. dubna do další letní sezóny. Nastává šestiměsíční období s prodlouženou otevírací dobou, kdy zahrada nabídne řadu aktivit a atrakcí a přivítá nejvíce návštěvníků.

„V letošním roce připadl 1. duben přímo na sobotu, takže jsme se rozhodli akci k slavnostnímu zahájení letní sezóny pojmout v aprílovém duchu. Do naší zoo zavítá divadlo Kvelb s představením Kára komediantů, což je vlastně veselé putování se zastavením na třech „štacích“, vybraných stanovištích v areálu zoo. Bude slyšet rozverná muzika, vidět tanec na chůdách, ukázka žonglování, loutkáři s marionetami a další taškařice. Kromě toho zavítá do zoo zakladatel původní ptačí rezervace v roce 1908 pan Heinrich Lumpe, respektive živá socha, se kterou je možno se vyfotografovat,“ popsal hlavní program Matěj Kynšt, pracovník útvaru kontaktu s veřejností.

Mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová doplnila, že zahrada nabídne návštěvníkům další program. „V pavilonu exotária si lze prohlédnout výstavu vtipných fotografií, které jsme získali od návštěvníků zoo, popřípadě z našeho fotoarchivu. Na stanovištích v horní části zoo najdou příchozí žertovné hry, hádanky a další aktivity, kterých se může zúčastnit každý. V celém areálu mohou návštěvníci u několika druhů zvířat objevit humorné texty, takže toto aprílové zvířecí putování by je mělo pobavit a navodit veselou atmosféru. Nebude chybět ani oblíbené malování na obličej,“ doplnila Věra Vrabcová. Akce se koná za podpory města Ústí nad Labem, konkrétně oddělení cestovního ruchu.

Od 1. dubna nastává v naší zoo letní sezóna, která končí 30. září. Zoo, tedy pokladny a pavilony, jsou otevřeny každý den od 9.00 do 18.00 hodin. Návštěvníci mohou zoo opustit ještě hodinu poté, tedy do 19.00 hodin, což jim umožní samoobslužné turnikety u obou vchodů. „Základní vstupné stojí 120 Kč pro dospělou osobu a 60 Kč pro děti, studenty a důchodce, ale kromě toho nabízíme i výhodné vstupné (rodinné, 2+1, permanentní vstupenky). Ve spolupráci s Ústeckým krajem, Zoo Chomutov a Zoo Děčín bude od soboty v prodeji cenově výhodná společná vstupenka do všech tří zoo. V provozu bude i Zoovláček a navyšuje se počet předváděcích akcí se zvířaty, takže návštěvníci budou moci sledovat komentované krmení surikat, medový strom pro malajské medvědy, malé děti se budou moci svést na ponících,“ dodala Andrea Balejová, vedoucí návštěvnického servisu ústecké zoo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru