Speed Marathon: řidiči zaplatili na pokutách 146 tisíc korun
Policisté při dopravní kontrole. Ilustrační foto Michal Hrdlička
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Čtyři stovky zkontrolovaných vozidel a 250 zjištěných přestupků, to jsou výsledky dopravně bezpečnostní akce s názvem Speed Marathon v Ústeckém kraji. Policisté při ní ve středu měřili rychlost aut na desítkách vytipovaných míst v kraji. Návrhy, kde mají měřit, jim dávali sami obyvatelé v předchozích anketách.

„Během konání této akce policisté zkontrolovali 397 aut a zjistili celkem 250 dopravních přestupků. Řidiči za ně zaplatili pokuty v celkové výši 146 700 korun. Patnáct závažnějších přestupků bylo dál oznámeno správním orgánům měst a obcí,“ upřesnila Veronika Hyšplerová, mluvčí Policie ČR Ústí.

Akce byla zaměřena na kontrolu rychlosti vozidel, takže nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili ve 195 případech. Vyskytly se však i další přestupky. „Například v patnácti případech to byl nevyhovující technický stav auta. Desetkrát policisté narazili na nepoužití bezpečnostních pásů a jednou na nepoužití zádržného systému pro děti,“ uvedla Veronika Hyšplerová.

Přistižen byl i jeden řidič, který byl pod vlivem alkoholu, a jeden, který usedl za volant, aniž by měl řidičské oprávnění.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru