Jeden bezdomovec byl vykázán z opuštěného auta. Druhému bylo zle, strážníci volali záchranku
Muž se musel probudit a z auta vystoupit, tohle vozidlo mu nepatří. Foto Městská policie Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Zásahy související se dvěma bezdomovci učinili v minulých dnech strážníci Městské policie Ústí nad Labem. Jeden si vlezl k přespání do cizího auta a strážníci ho z místa vykázali. Druhému bylo velmi zle, upadal do bezvědomí a třásl se. Strážníci mu přivolali záchranku.

První z bezdomovců nocoval v Masarykově ulici v odstaveném autě. Strážníci ho probudili v 0.40 hodin. Muž středního věku uvedl, že nemá kde bydlet a spát a tip na opuštěné vozidlo mu dal kamarád, který v něm prý také občas přespává.  „Hlídka muže poučila, na jaké instituce se může obrátit v situacích, kdy nemá kde spát nebo nemá co jíst, a z místa ho vykázala,“ informoval Jan Novotný, mluvčí Městské policie Ústí nad Labem. Strážníci pak také zjistili, že vozidlo je sice nezajištěné, ale nemá známky autovraku a nejsou na něm ani stopy po násilném vniknutí. „Nyní budeme zjišťovat majitele auta a budeme ho kontaktovat s tím, aby vůz zajistil proti vniknutí zlodějů či jiných nepovolaných osob,“ dodal Jan Novotný.

Ve druhém případě strážníci pomohli jinému bezdomovci v akutní zdravotní nouzi. V blízkosti zimního stadionu ležel kolem půl osmé ráno na zemi muž. Stěžoval si na bolest hlavy, nevolnost, zimu. Třásl se tak, že nedokázal hlídce sdělit ani svou totožnost. Pod vlivem alkoholu však nebyl. Při poskytování první pomoci muž upadal do spánku. Strážníci k němu přivolali záchrannou službu, která ho převezla k dalšímu ošetření do Masarykovy nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru