Větruše, Střekov, ZOO. Při zahájení nové turistické sezony mohou lidé i vyhrát zajímavé ceny
Hrad Střekov na skále před městem. Foto Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústecko – V Ústí nad Labem už brzy začne nová turistická sezona. Stane se tak hned po Velikonocích, o víkendu 6. - 8. dubna. Do slavnostní zahájení nové sezony se ve městě a nejbližším okolí zapojí zhruba desítka míst, která stojí za to navštívit. A kdo se během uvedeného víkendu zúčastní alespoň tří akcí, má šanci vyhrát zajímavé ceny v doprovodné soutěži.

Kam se lidé mohou zajít podívat? Například je to zoologická zahrada, Ústecké podzemí, Pivovar Velké Březno, zámek Trmice, hrad Střekov, nebo také zdymadlo a vodní elektrárna pod ním.

První akcí uvedeného víkendu bude už v pátek přednáška v turistickém a informačním centru města s názvem Zázračné České středohoří. „Přednášet bude Jiří Svoboda, autor několika knih o Středohoří. O jednu se bude v závěru i losovat. Přednáška začíná v 15 hodin,“ uvedla Romana Macová z magistrátu města Ústí.

V sobotu bude zahájena nová sezona s pestrým programem ve volnočasovém areálu na Větruši, v cyklocentru v Ústí, také v ZOO Ústí nad Labem. Otevřeno bude i Ústecké podzemí – Muzeum civilní obrany a v Pivovaru Velké Březno budou pro návštěvníky připraveny vepřové hody pana Cibicha s country kapelou.

V neděli proběhnou akce na zámku v Trmicích, na střekovském hradě a také na Masarykově zdymadle a vodní elektrárně na Labi rovněž ve čtvrti Střekov.

A kdo kromě výletů rád soutěží, má jedinečnou příležitost. „Stačí jen se během zahajovacího víkendu zúčastnit alespoň tří akcí, na nich si od pořadatelů nechat dát razítko do letáčku a ten pak odevzdat nejpozději do 14. dubna v informačním centru,“ upřesnila Romana Macová. Následovat bude losování a hraje se o zajímavé ceny – například gurmánský oběd či večeři na Větruši, plavbu výletní lodí nebo komentovaný výlet po Českém středohoří.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru