Stadion mládeže v Ústí čeká velká modernizace zázemí
Mladí hokejbalisté v Ústí. Foto Hokejbalový klub Elba DDM Ústí
Ústí nad Labem

Ústí – Stadion mládeže v Ústí nad Labem poblíž velkého kruhového objezdu ve Všebořicích projde výraznou přestavbou a modernizací. Sportovci i návštěvníci se dočkají kvalitnějšího zázemí, sociálního zařízení, nové správní budovy i zastřešených tribun. Na hřišti se hraje především hokejbal.

Investice bude činit přibližně osm milionů korun. V březnu ji schválila rada města. Jako dodavatel byla určena stavební firma z Litvínova, která zakázku pro město zajistí.

„Dostavěn bude objekt, který byl dlouho nedokončený. Bude sloužit jako zázemí pro sportovce hokejbalového klubu. Vzniknou například nové šatny pro sportovce se sociálním zařízením, technická místnost s centrem vytápění, sklady, sociální zařízení pro veřejnost, šatna a WC pro rozhodčí, zasedací místnost,“ uvedl Karel Rouč z Magistrátu města Ústí.

Před objektem jsou nyní vyvýšené terasy s tribunami pro diváky. „Tyto tribuny budou zastřešeny s cílem snížení hluku a zvýšení komfortu diváků,“ dodal Karel Rouč. Plánované změny zlepší podmínky pro členy klubu. V něm nyní působí kolem 400 členů. Většinou jde o děti a mládež do 15 let. „Dosud neměli odpovídající zázemí k provozování svých sportovních aktivit,“ uvedl Karel Rouč.

Areál ve Všebořicích původně sloužil jako školní hřiště, později byl přebudován na větší sportovní stadion se zaměřením na hokejbal. Město na to dostalo příspěvek i z evropských fondů, s projektem přeměny pomáhal i Dům dětí a mládeže z německého města Sebnitz. Provozovatelem areálu je DDM Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru