Malečov - Velká pozornost všech fotbalových fanoušků bude upřena na závěr víkendu do Malečova. V neděli 11. září od 16:30 hodin na hřišti v Malečově se střetnou staré gardy FK Malečov a Bohemians Praha 1905. Zápas se odehraje v rámci 70. výročí, které letos fotbalový oddíl FK Malečov slaví.

Slavná proměněná penalta Antonína Panenky se zapsala do historie československého fotbalu ve finále mistrovství Evropy v Bělehradě v roce 1976. Zdroj: archiv Antonína Panenky

Za Bohemians Praha 1905 nastoupí dvě největší osobnosti pražského klubu Karol Dobiáš a Antonín Panenka. Oba hráči mají ve své sbírce zlatou medaili z mistrovství Evropy z roku 1976. Zajímavostí je, že obě legendy Bohemians si v Malečově zahrají se svými syny v jednom týmu. Pro Patrika Dobiáše a Tomáše Panenku to bude pikantní střetnutí nastoupit za Bohemians po boku svých slavných otců. Jediný hráč, který slavil z Bohemians mistrovský titul v roce 1983 v nejvyšší soutěži je Zdeněk Prokeš, v Malečově chybět nebude. Fotbaloví příznivci se mohou těšit i na olympijského vítěze z roku 1980 Jana Bergera, který se může pyšnit ziskem zlaté medaile s reprezentací Československa na letních olympijských hrách v Moskvě. V naší nejvyšší soutěži v bývalém Československu a dále České republice Jan Berger nastupoval za týmy Škoda Plzeň, Dukla Praha a Sparta Praha.

Mezi největší úspěchy pražských Bohemians kromě zisku mistrovského titulu v roce 1983 patřila i účast v Poháru UEFA. V sezoně 1982 - 83 Bohemians Praha 1905 se dokázal probojovat až do semifinále Poháru UEFA, kde byli Pražané vyřazeni belgickým Andrlechtem Brusel. Předtím v této sezoně dokázali fotbalisté Bohemians postoupit v Poháru UEFA přes Admira Wacker Vídeň, AS Saint Etienne, Servette Ženeva a ve čtvrtfinále vyřadili hráči Bohemians Praha celek Dundee United.

Před utkáním je na obecním úřadě v Malečově připraveno setkání starosty obce Malečova Petra Kůstky s hráči staré gardy Bohemians Praha 1905. Střetnutí starých gard Malečova a pražských Bohemians bude řídit bývalý zkušený prvoligový rozhodčí Pavlín Jirků a hrát se bude 2x 35 minut.

Předpokládaná sestava staré gardy Bohemians Praha 1905 v Malečově. Brankář: Jaroslav Němec, obránci: Karol Dobiáš, Zdeněk Prokeš, Jan Berger, Patrik Dobiáš, záložníci: Vítězslav Mojžíš, Antonín Panenka, Lukáš Hartig, Petr Holota, útočníci: Tomáš Panenka, Milan Škoda st., náhradníci: Milan Boháč, Vladimír Sadílek, Michal Jiráň. Hrající trenér: Karol Dobiáš.

Pro fanoušky, kteří by chtěli utkání navštívit a nemohou jet po vlastní ose, tak mohou využít spojení autobusovou linkou BusLine číslo 453. Odjezd je v neděli ve 14:47 hodin od zastávky Ústí n. L., Divadlo (zastávka je před podloubím vchodu do divadla) nebo ze zastávky Ústí n. L., hl. nádraží ve 14:50 hodin. Z Malečova je odjezd autobusové linky BusLine číslo 453 v 18:47 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru