Ústí nad Labem - Krajská zdravotní, a. s., pořádá v pátek 2. září Den otevřených dveří k 8. výročí založení Centra robotické chirurgie. Zahájí také výstavu, která připomene významné momenty z devítileté historie akciové společnosti, sdružující páteřní nemocnice regionu.

Infografika. Zdroj: www.kzcr.eu

Ve 13.20 hodin zahájí v atriu pavilonu A Masarykovy nemocnice nad Labem výstavu k 9. výročí vzniku společnosti předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., Ing. Jiří Novák. Od 13:30 do 15.30 bude v atriu probíhat veřejně přístupná prezentace robotického systému da Vinci Xi včetně nového operačního stolu Trumpf TruSystem 7000dV. Pro návštěvníky akce je zajištěno bezplatné parkování na přilehlém parkovišti před pavilonem I (infekce), každý obdrží na parkovací lístek razítko, kterým se poté prokáže u pokladny u výjezdu z areálu nemocnice.

Ve Školicím centru robotické chirurgie Krajské zdravotní, a. s., při ústecké Masarykově nemocnici se školí hlavně operatéři z východní a střední Evropy. Pohled do operačního sálu. Foto: Petr Sochůrek

Centrum robotické chirurgie při Klinice urologie a robotické chirurgie ústecké Masarykovy nemocnice zahájilo svou činnost dne 19. 8. 2008 první roboticky asistovanou operací, jíž byla resekce tumoru ledviny. Centrum má své školicí centrum, které připravuje pro nově vzniklá i stávající robotická pracoviště lékaře ze střední a východní Evropy. Od roku 2009 do roku 2015 byly operatérům k dispozici dva robotické systémy da Vinci. V květnu loňského roku je nahradil nejmodernější dvoukonzolový robot série da Vinci čtvrté generace s typovým označením Xi, první v České republice, ale také ve střední Evropě. Nyní se bude moci veřejnost s robotickým systémem, včetně nového operačního stolu Trumpf TruSystem 7000dV, blíže seznámit. Stůl je první a zatím jediný v České republice a v ústecké Masarykově nemocnici proběhla jedna z jeho prvních instalací na světě.

Krajská zdravotní, a. s., vznikla 1. září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku. O vytvoření této zastřešující společnosti rozhodlo Zastupitelstvo Ústeckého kraje. Pět největších nemocnic, spadajících do té doby, coby samostatné subjekty, pod kompetenci Krajského úřadu Ústeckého kraje, se z příspěvkových organizací stalo odštěpnými závody nově založené Krajské zdravotní, a. s. Konkrétně se jedná o Nemocnici Děčín, Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem, Nemocnici Teplice, Nemocnici Most a Nemocnici Chomutov. S ohledem na geografické rozmístění v regionu tvoří nemocnice jednu páteřní osu zdravotnických zařízení pro celý Ústecký kraj.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru