Ústí nad Labem - V kostele svatého Vojtěcha v centru města Ústí nad Labem je až do začátku září možné navštívit velmi povedenou výstavu s názvem Milešov ve středověku a raném novověku.

Výstavu připravily Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště Ústí nad Labem, a Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Expozice představuje výsledky pětiletého výzkumu projektu NAKI DF12P01OVV009 „Dokumentace, digitalizace a prezentace ohroženého kulturního dědictví v příhraniční oblasti severozápadních Čech", který řešil Národní památkový ústav ÚOP v Ústí n. L. a katedra historie FF UJEP.

Fotografie z projektu „o Milešově" pocházejí z dílny fotografa, dokumentátora a pedagoga Martina Frouze z Českého egyptologického ústavu FF UK v Praze.

Výstava je v kostele svatého Vojtěcha zdarma přístupná o víkendech:

20.–21. 8. 2016 10.00–16.00 hodin
27.–28. 8. 2016 10.00–16.00 hodin
3.–4. 9. 2016 10.00–16.00 hodin

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru