Ústecká neurochirurgie reprezentovala Evropu na Panpacifickém kongresu v americkém Honolulu
Profesor Martin Sameš. Zdroj foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Neurochirurgická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, dala o sobě opět vědět na mezinárodním poli špičkové moderní medicíny. Evropu reprezentoval přednosta kliniky profesor Martin Sameš spolu s profesorem Mathiesenem z Karolinska Hospital ve Stockholu a profesorem Mastronardy z Říma.

Panpacifický kongres je tradičně organizován v americkém Honolulu pro oboustrannou geografickou dostupnost a pro sdílení zkušeností mezi americkými a japonskými neurochirurgy. Na letošní devátý ročník byli přizváni také evropští specialisté spolu s přednostou kliniky profesorem Martinem Samešem. „Japonští a američtí neurochirurgové letos prezentovali současné chirurgické přístupy a nové modality ve vyšetřování pomocí magnetické rezonance (ASL, RADAR SPIN echo, MPRAGRE) a jejich aplikace v chirurgii karotid, mozkové ischemie a mozkových nádorů,“ přiblížil hlavní témata prestižního mezinárodního kongresu přednosta ústecké neurochirurgie.

„Ve dvou zvaných přednáškách jsem referoval o výsledcích operací a endovaskulárního řešení mozkových aneuryzmat a o vývoji výsledků operací vestibulárních schwannomů od roku 1968 až do současnosti. V řešení aneuryzmat i vestibulárních schwannomů patří ústecká neurochirurgie k pracovištím s dlouholetou tradicí a výbornými výsledky v České republice a zcela srovnatelnými parametry v mezinárodní konkurenci,“ uvedl profesor Martin Sameš.

Neurochirurgická klinika, která má působnost nadregionálního specializovaného centra se spádem milionu obyvatel, byla ustavena v roce 2007 z tehdejšího ústeckého neurochirurgického oddělení. Přednostou kliniky je od samého začátku profesor Martin Sameš. V letošním roce slaví ústecká neurochirurgie 50 let od založení pracoviště v krajském městě v roce 1968 tehdejším primářem Zdeňkem Malým.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru